ŞANLIURFA / HALİLİYE - Şair Nabi Ortaokulu

Mrt

eTwinning Kulüp öğrencilerimizle beraber Geçmişten Geleceğe Türk Bilim İnsanlarını Tanıyorum projemiz başlamıştır.

Şbt

Şair Nabi Ortaokulu "Dilimizin Zenginlikleri Köşesi" oluşturuldu. Bu ay  "Deyim ve Atasözleri" konusu sınıflarda resimlendirilerek işlendi. Wordwall uygulaması üzerinden konuyla ilgili etkinlikler yaptırıldı.Deyim ve atasözleri etkinlik kartları kullanılarak zevkli bir şekilde konu işlendi.

Ock

Dilimizin Zenginliği Projesi kapsamında Şair Nabi Ortaokulu olarak hazırladığımız Dede Korkut panomuz.

Ara

Ülkemiz genelinde tüm okullarda ve kademelerde uygulanmakta olan " Dilimizin Zenginliği " projesi bu ay Gönül Çalab'ın Tahtı-Yunus Emre ile daha da zenginleşti. Proje kapsamında okulumuzda Yunus Emre ile ilgili videolar izletilip şiirler dinletildi. Yunus Emre'nin günümüze ışık tutan sözleri sınıflarda anlatıldı ve Yunus Emre'yi tanıtan hem sınıf hem de okul panosu hazırlandı. Dilimizin Zenginliği projesi kapsamında afiş ve cümle çalışmaları her sınıfa duyurulup her sınıfta en güzel cümleler seçilip panoda sergilendi. Daha sonra komisyonumuz tarafından seçilen en iyi cümle/afiş, yarışma şartnamesi kapsamında yarışmaya gönderildi. Öğrencimize başarılar diliyoruz.

Ara

Şanlıurfa Valiligi tarafından yapılan il geneli deneme sınavında başarı sağlayan  Yasin UYGUR  adlı ögrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları kapsamında 27-28 Kasım 2023 tarihde Şanlıurfa'da düzenlenen Yıldızlar Bilek Güreşi Şampiyonası'nı okulumuz Şair Nabi Ortaokulu,

3 il birinciliği,

1 il ikinciliği,

3 il üçüncülüğü olmak üzere

toplam 7 madalya ile (3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya) tamamlamıştır.

Yine aynı kapsamda 29 Kasım'da düzenlenen Küçükler Bilek Güreşi Şampiyonasını ise

5 il birinciliği,

8 il ikinciliği ve

7 il üçüncülüğü ile toplam 20 madalya ile (5 altın, 8 gümüş, 7 bronz madalya) tamamlamış, turnuvayı ise toplamda 27 madalya ile tamamlamıştır.

Ock

Okulumuz e-Twinning Kulübü öğrencileri, kulüp çalışmaları kapsamında bu ay yeni yıl tebrik kartını ve süslemeleri yaparak sergiledi.